De talenten van de Regenboogclubs


 

Een volle, met ruim 60 luidruchtige kinderen en wat nieuwsgierige ouders, Lantearne gisteravond. De Regenboogs Got Talent. Voor het speciaal uitgekozen Internationaal Jury team ( ben de namen even kwijt), lag er een moeilijke taak.

De avond begon met een spelvorm. Meiden van groep7/8 hadden een spel voorbereid, jammer genoeg waren de uitverkorene uit de zaal ook al op de hoogte van het spel en was voor hen het spits eraf! Vervolgens hadden 4 jonge heren zich verkleed als de dames van de Spaanse meidengroep Las Ketchup. Hier was duidelijk goed voor geoefend want de danspasjes ging bij de “dames” voortreffelijk. Toen was het de beurt aan 5 prachtige dames welke een eigen dansuitvoering hadden gemaakt op het lied “One Call Away”van Charlic Puth. Veerle, Josephine, Anika, Maaike en Amarins verzorgden een prachtige uitvoering. De Droktemakkers (12-16 jarigen) vonden het eigenlijk ook nog wel gezellig en wilden graag nog even mee doen. Want een talentenjacht daar ben je natuurlijk nooit te oud voor. Ongeveer 16 op ludieke wijze geklede meiden zorgden voor een feestelijke uitvoering van de Macarena. Na deze swingende uitvoering was het tijd voor een meer geestelijk lied. Lucas ( als Sister ….) en Emma op de piano zetten het lied,  I Will Follow Him in. Een waar Sisteract. De jongens van groep 5/6 hadden de hele zaal op zijn kop met de tomatenplukkers van Dj Jan. De weinige tekst van dit lied werd gecompenseerd door hossende jongens met ballonnen en confetti. Dat er genoeg variatie in het programma was bleek wel uit de act van de dansende  en pratende poppen. Een prachtige uitvoering met daarbij zelf lopende legoblokken. Wat een talenten bij de Regenboogjes. Het was voor de jury dan ook een moeilijke taak! Uiteindelijk was de 1e prijs voor de dansende poppen, 2e prijs voor de Sisteract en de 3e prijs voor de heren ( dames) met de Ketchup Song.